Leonie van der Linden, geboren 16 April 1988 te Naarden.
Wonend in Groningen

2010 – 14 Academie Minerva Groningen
2007 – 09 Kunst & Architectuurgeschiedenis Groningen

Over mijn werk:

Wereld van spullen

β€œDat converseeren met mijn dingetjes was ik zoo gewoon, omdat je met de meeste menschen zoo weinig praten kunt.” – Nescio

We bevinden ons in een wereld van spullen. Immens veel spullen. We leven in een maatschappij waar we produceren en weggooien. Het is interessant hoe we hier als individu mee omgaan. We laten spullen toe en stoten ze af. Spullen die we zorgvuldig uitkiezen, toelaten in ons leven en waar we een band mee krijgen. Spullen waar we op zijn uit gekeken, die we vervangen of weggooien. Sommige spullen gaan een leven lang mee andere spullen zijn van tijdelijke aard.

De omgang met deze veelheid van spullen waar we onze wereld mee vormgeven, onze persoonlijkheid mee vaststellen, een boodschap mee uitdragen, zegt iets over wie wij zijn en waar we ons bevinden. Spullen laten mens en ruimte spreken.

Door spullen centraal te stellen, probeer ik personen en ruimtes vast te leggen. In mijn tekeningen wil ik die wereld van spullen en mensen openklappen en naar het oppervlak brengen. Door vervreemding, vereenvoudiging en vervorming ontstaat er een zoektocht naar de daadwerkelijke vorm en ruimte waar ze zich in bevinden. Ondanks dat de ruimte vervreemd, vormen de spullen een samenhang. Elk geplaatst object wordt met evenveel aandacht bekeken en verwerkt om zo het verhaal te vertellen van de betreffende persoon of ruimte.

Deze wereld leg ik vast in pentekeningen waar een strakke lijn, contour, kleur en zwart wit contrast belangrijke aspecten zijn om zo het scherpe beeld neer te zetten waar ik naar zoek.